Mijn Digitale Bibliotheek

Mijn Digitale Bibliotheek is een support abonnement voor X-ref bibliotheken die vernieuwend en innovatief willen zijn. Het MDB-concept kenmerkt zich door een intensieve persoonlijke ondersteuning door de ServiceDesk van Ingressus. Naast de standaard elementen van een support abonnement wordt in het MDB-concept extra aandacht besteed aan de zichtbaarheid van de bibliotheek en aan kwaliteitsmanagement.

De basis van de MDB-dienstverlening is het informatieportaal, waarin alle informatie geïntegreerd wordt aangeboden aan de gebruikers. Via dit portaal is de catalogus te raadplegen, kunnen vragen worden gesteld en worden attenderingen en nieuws verspreid. Aan de catalogus worden, naast de beschrijving van de reguliere materialen, maandelijks beschrijvingen van relevante internetbronnen toegevoegd. Via facet navigatie vindt de gebruiker makkelijk zijn weg op het informatieportaal. Uiteraard kunnen ze ook een zoekvraag stellen aan de bibliothecaris. Het informatieportaal biedt verder diverse mogelijkheden om informatie over de collectie en de dienstverlening aan de gebruikers te presenteren en te beheren.

De 40 supporturen die bij het abonnement horen kunnen worden ingezet voor het laten uitvoeren van attendering, documentlevering en catalogiseren van boeken en artikelen, het inrichten van een nieuwsvoorziening, het toevoegen van internetbronnen aan de catalogus, het extern beschikbaar maken van een deel van de catalogus, het restylen van de bibliotheeksite en voor technische ondersteuning rond X-ref en de Portalmaker.
De uren kunnen ook gebruikt worden voor zaken rond kwaliteitsmanagement zoals het laten vastleggen van workflows, het laten maken van een dienstenboek, het laten uitvoeren van gebruikersonderzoeken of het genereren van managementinformatie.

De invulling van de supporturen worden vastgelegd in een jaarplan. Extra uren kunnen tegen een gereduceerd tarief bijgekocht worden. Ieder najaar wordt door Ingressus een MDB-dag georganiseerd waarop ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd.