My-TOC

Attendering is één van de kerntaken van de bibliotheek. Met het programma My-TOC worden e-alerts automatisch doorgestuurd naar eindgebruikers. Veelal zijn dit alerts die door uitgevers verstuurd worden bij het verschijnen van een nieuw nummer. Op initiatief van enkele medische bibliotheken en een aantal bibliotheken binnen de GGZ is enige jaren geleden gestart met het opbouwen van een gezamenlijke database met titels op het gebied van gezondheidszorg waar iedere deelnemende bibliotheek gebruik van kan maken. Het beheer en onderhoud is hierbij over de deelnemende bibliotheken verdeeld. Voor andere branches kan een vergelijkbaar proces worden gestart. Uiteraard is het ook mogelijk de ingevoerde data alleen voor uw eigen organisatie te gebruiken.

Uw eindgebruikers kunnen zich via een online portaal zelf aan- of afmelden voor de e-alerts. De attendering wordt automatisch via e-mail naar de eindgebruiker verstuurd, uit naam van de bibliotheek met het logo van de organisatie. Ook is de informatie te ontvangen via de i-Pad app.

Vanuit de mail of via de RSS-feed kan de gebruiker direct doorlinken naar het artikel, als uw organisatie een abonnement op het tijdschrift heeft. In combinatie met de HAN software kan dit ook wanneer de gebruiker niet is ingelogd in het netwerk van uw eigen organisatie. Hierdoor kan de toegang tot het artikel bijna overal gerealiseerd worden.

De software is gemaakt door het bedrijf Timbers. Met ingang van 2018 is Ingressus geen reseller meer voor de dit product. Huidige My-TOC klanten blijven wij in 2018 ondersteunen.